2010/12/06

Mini Mini Rosetta'lar




Bizim ekmek bayiiinde rosetta adını verdikleri (muhtemelen isim kendi uydurmasyonları) bir ekmek var. Ekmek değil bildiğin minik poaçalar. Hastasıyız çok seviyoruz. Bende onu bir tatbik edeyim, gözümüz gönlümüz şenlensin dedim ama benimkiler bildiğin ekmek oldular. Ben burun kıvırdım, hiç olmadı yaee diye ama evdekiler bayıldı, hatta bitti bile.

Şimdi hamurumuz esasen paskalya hamuru. Onun için isteyen mahlep ve pudra şekeri koyabilirsiniz, pek de güzel olur bence.
Öncelikle bütün malzemeyi ekleyin sadece bir yumurta sarısını ayırın. İyice yoğurun yoğurun. O süre zarfında aklınıza gelen tüm gerizekalılara sövebilirsiniz süper stres attırıyor valla.

"Sen varya ömürümü tükettin, al al göbeğine göbeğine, midene midene gitsin benden bu yumruk!"

Sonrasında mayalanmaya bırakın. Yazık oda biraz dinlensin, kabarsın kabarsın. Güneşli, ya da sıcak bir yere bırakılacağını söylemiyorum tabi, yaparsınız onu beybiler.



Ve en sonunda mini mini bir'lerimize şekil vermeye geldik. Yuvarlayın işte, onuda söylememe gerek yok. Ben muffin kalıplarına koydum, pek cici oldu görüldüğü üzere.


Ve finito olarak böyle bir görsellik sunuyorlar bize. Sanki okula yeni başlayan poaçalar (tamam abarttım:)

Cause you are the bread
And it’s never work
Warm buttered is good
Oh, let’s just digest





Ve hamurun arta kalan kısmı ile deneysel bir çalışma daha yaptım. Bu görüntü itibariyle daha bir "ekmek" duruyor. İçine soğan, bir iki yaprak fesleğen, dereotu ile bir harç yaptım (benimki pek bir az oldu, bir dahakine baya çok yaparım harcı)

Az biraz açıp, harcı içine koyup, sardım, kek kalıbına ile fırına attım. Açıkçası süper ötesi bir tat olmuş, soğanın ekmeğe bu kadar yakışabileceğini tahmin etmezdim. Harcı az yaptığından dolayı ekmeğin içinde erimiş ve sadece aromatik bir tat vermiş.




Gel geleliiim şarkı'ya ve gruba.
Clem Snide'ın "Bread" şarkısı. Evet çok çakalım, konsepte uygun olsun dedim. Ama şarkı pek bir huzur veriyor.

Clem Snide 91'yılında Eef Barzelay, Jason Glasser ve davulcu Eric Paull tarafından Boston'da kurulur.
Şarkı 2000 çıkışlı albümleri "Your Favorite Music" ten. Bu tip İndie grupları yemek yaparken insana pozitif bir ruh haline sokuyorlar.
Clem Snide'ı merak ettiyseniz, blog adresleri, myspaceleri ve lastfmleri

Afiyet ola ve iyi dinlemeler efendim...

4 yorum:

Rahime.T.E dedi ki...

Çok tatlı görünüyorlar bunlar, yapılışı da zor değilmiş bir ara deneyim bende.
Bu tarifi sevdim pırasadan sonra.

Sycorox dedi ki...

eheh Pırasa sevmeyenler için yaptım bu postu :)

Adsız dedi ki...

ekmek güzel fikirmiş, benim gibi soğan hastası birinin denemesi lazm mutlaka :D

Sycorox dedi ki...

kesinlikle dene çok süper bir tadı var. ben az koymuştum soğanını aromatik bir tat verdi ama bundan sonraki yaptığımda baya bir eklerim :)