2010/12/07

Bring Down'lu Muffinler




Eveet tam anlamıyla yurdum geneli kar ve kış şartlarını yaşarken battaniyemin altından titreye titreye üşüyen ellerle hazırlıyorum bu postu.
Anlam ve ehemmiyete uygun olarak yeni öğrendiğimiz muffinleri koymak boynumun borcu.
Bu muffinler yiyende bağımlılık yapıyor (One Tree Hill'deki Hayley'in ablasının yaptığı gibi esrar takviyeli brownie'ler gibi değil içiniz rahat olsun :P)

Bu muffin'in en önemli özelliği içindeki sürpriz dolgu malzemesi. Labne, şeker, hindistan cevizi ve vanilyayı karıştırıp mini minik toplar yapıyorsunuz. Kaç muffin kalıbınız varsa ona göre yuvarlayın topları.

Sonra kekine geçiyoruz. Yumurta ve şekeri çırpıp, oda ısısındaki yağı ve buttermilk'i ekleyip iyice karıştırın.
Bu arada bu buttermilk ne oğlum dediğinizi duyar gibiyim, hemen açıyoruuum,
Buttermilk; Oda sıcaklığındaki süte yarım limon ilave edip 10 dakika bekletmeye deniyormuş. Yani türkçe meali sütü ekşitiyoruz. Daha güzel bir kıvam veriyor, elinizde ekşimiş sütünüz varsa oda gayetten olur.
Ardından, unu, kabartma tozunu, kakao'yu eleyerek ekliyoruz. Ve muffin kalıplarına çok az bir şey kek hamurundan koyup üstlerine o topları yerleştirip, tekrar kek hamuru ile tamamlıyoruz, o mini toplar hamurun içinde kayboluyor ve ortasında kalıyor.
Sonrasonda orta sıcaklıkta pişirin.
Çıktığında muffinlerin üstüne pudra şekeri eleyerek "kar yağdırın"
Bu kadaaar basiiiit.






Şimdiii gel gelelim Müzikler kısmına. Bu muffinlere arka fon olan müziğimiz, en sevdiğim güzide gruplardan olan (konserine her ne kadar gidememiş olmanın hazmını halen yaşayamamış olsam da) Midlake ve 2010 çıkışlı The Courage of Others albümünden Bring Down şarkısı.

Midlake'i ilk Roscoe şarkısıyla tanımış biriyim bende. O zamanlar indie'nin yüzüne bakmaz, bu tarzı kim dinliyor çok sıkıcı derdim. Sonrasında pek sevdiğim bir arkadaşım "tarzın hiç değil ama bu şarkıyı dinlemelisin" diye msn'den yollamıştı ve dinlediğim anda aşık olmuştum. Bence "ilk aşk" böyle bir şey.
Sonra bu sene başında albümlerini dinleye dinleye kışı geçirdim. Sabah, öğlen, akşam, yatmadan önce bir doz, gece ansızın uyanınca bir doz daha olmak üzere baya bir "kış albümüm" oldu. Şimdi yine kışa girdiğimiz bu günlerde çıkardım aynen devam ediyorum.
Pitchfork allahsızlarının verdiği nota aldanmayın, gerçekten çok güzel bir albüm. Bambaşka bir zamandaymışsın gibi oluyorsunuz dinlerken. Buğulu ve dinledikçe sizi daha çok içine çeken bir yapısı var. Bol bol flütler eşlik ediyor. Jethro Tull etkisi burada görülüyor ki, benim sevdiğim gruplar arasında Jethro'da.

Bring Down albümün 8. şarkısı. Böyle bumbuz bir havada, kışın yakıcı soğukluğunu ve gidenin ardından kalbe oturan acının tanımlanması bir nevi. Ayriyetten Stephanie Dosen ile düet yapılıyor ve onun sesi daha bir hüzünlü hale getiriyor şarkıyı.

bring down, bring down
all thoughts
of greatness
and leave all to be
sound and nothing more
pray for all to end
and silence be all
now the joy has burned out and its gone
but i don't know where



Şimdi açın Midlake "The Courage of Others" albümünü yapın bu muffinleri. Piştikten sonra sıcacık bir kahvenizle bu muffinlerin ve şarkının keyfine varın.

Afiyet olsun ve iyi dinlemeler.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

labneye karşı bi sorunum var sanırım, bişiyin içinde labne olduğunu öğrenince yiyemiyorum :D

peynir sevmeyen bi insanım, çok tuzlu geliyo bana. labnenin de tatlıya öyle bi etkisi var mı? yoksa yoğun bi krema tadı mı veriyor?

Sycorox dedi ki...

Krema tadı veriyor labne pastalara, ama bir öneri beyaz peyniri küçük parçalara getirip suda bekletip tuzunu alıyorsun sonra süzgeçten geçirip biraz süt koyunca da krema kıvamını alıyor. Annem bunu ilk yaptığında evde labne olmayınca beyaz peynirden o şekilde yapmıştı, aynı kıvamı alıyor.