2012/04/20

Tarator! İmparator! Transformers!

Photobucket


Dün akşam bir anda çağırdığımız misafirlere annem Tarator yapalım hadi dedi. Çocukluğumdan beridir çok sevdiğim bir lezzet olduğu için sevindim, mutlu oldum. Eskiden Tarator diyince aklıma Transformers gelirdi ne alakaysa. Efe ilk duyunca İmparator muuu? dedi ve mantıklıydı.

Bu sabah yine yaptım yaparken bir yandan beni ne dinlesem çilesinden kurtaran bandcamp sayesinde Elsiane albümüne takıldım ve yine harika bir grupla tanışmış oldum.
Beni cezbeden illustrasyon oldu ne yalan söyleyeyim. Araştırdığım kadarıyla Kanadalı bir grupmuş, Hybrid albümleri çok güzelmiş (oda başka bir postun konusu) trip hop icra ediyorlarmış.

Photobucket

Neyse biz dönelim Transformers'ımıza :)

Çok pratik bir meze aslında. Çayla harika oluyor. Beyaz peynir yada lor peyniri (ben azıcık labne de ekledim) domates salçası, biber salçası varsa biber salçası da ekleyebilirsiniz, çemen (dedem harika çemen yapar onun çemeni görüldüğü üzere dibini bulduk) çemen yok ise baharat ve zetinyağı, tuz. Bunları karıştırıp ekmeklere sürüyorsunuz, işte tarif budur.

Photobucket

Photobucket

Arçelik'in Ekmek makinesi Ekmekçim aldı annem. Muhteşem bir aletmiş. Çift hazneli olması nedeniyle bir seferde iki ekmek yapılabiliyor. Ve ekmeğin tadı inanılmaz lezzetli. Ben genelde tam buğday ekmeği yiyorum. Normalde esmer ekmeklerden hoşlanmazdım ama bunun tadı süper. İncecik bir dilim ekmekle 3 dilim ekmek yemişçesine doyuyorsunuz. İçinde ne olduğu belli, ne yediğiniz belli. Kesinlikle tavsiye ediyorum herkese.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Afiyet olsun efenim, iyi dinlemeler...

7 yorum:

Leah dedi ki...

Çemen ne güzel bir şeydir ya.

Peynirle falan karışınca enfes bir şey olmuştur bu, tahmin etmesi zor değil.

Eline koluna sağlık. :*

Sycorox dedi ki...

leah; sağolasın, çemen çok güzel bir olay ya kokuyor diye burun kıvıranlara sinir olurum bende :)

Aphraell dedi ki...

Tarator şu midye tavanın üstüne dökülen sarmısaklı yoğurtlu ekmek içiyle yapılan sos değil miydi ya, ben mi yanlış biliyomuşum o_O süper görünüyor yalnız ;)

Sycorox dedi ki...

Aphraell; onu hiç bilmiyorum ben ama ya :)

Aphraell dedi ki...

Bak şöyle bişey buldum: http://www.uzmantv.com/tarator-nasil-yapilir yöreden yöreye değişiyor da olabilir ;)

Sycorox dedi ki...

bence de çünkü twitterda börülce ile yapılandan, daha değişik versiyonlarına kadar bir çok tarif geldi, ne taratormuş arkadaş :)

Clea dedi ki...

benim de bildiğim tarator böyle değil ama çok çok lezzetli görünüyor, şarkı da güzel, eee daha ne olsun di mi?:-) çok severek takip ediyorum, eline sağlık.