2011/12/28

Ramen

La notte etterna by Emma Shapplin on Grooveshark



Uzak doğu mutfağı ilgi alanlarımdan. İzlediğim animeler ve kore dizilerinin bunda etkisi büyük. Yediklerini merak ediyorum. En çok ramen yiyorlar. Daha önce Leader Ramen alıyordum ama onu pek sevmedim. Su gibi ve içindekiler sanki bana plastik yiyormuşum gibi geliyor. Onun için sıvadım kollarımı :)
Öncelikle benim bu tarifim çok basit. Daha geliştirilmesi gerekiyor. Yani her şeyiyle kendim yapmak istiyorum bir dahakine.

Kendim yapmadım derken hazır çorba kullandım ondan. Hazır kremasız tavuk suyu çorba aldım. Onu yapıp noodle'ları içine attım. Malzeme olarak mantar ve mısır kullandım. Onları kavurup çorba piştikten sonra hepsini bir kaseye aktardım ve baharat ekledim oldu size basit bir Ramen. Zamandan kazanmak ve değişik bir tarif yapmak (birazcık hava atmak) isteyenler için bence uygun oldu.
Bir daha yaptığımda mesela çorbasını kendim yapar içine tavuk didiklerim. Ve tabii biraz daha malzeme eklerim. Burada onu da paylaşacağım.



Hazır Leader Ramen'ler böyle bir şey, bilen bilir. Sıcak su ekleyip yiyorsunuz. Ama ev yapımı daha güzel (bence)



Müzikler kısmında bunu yaparken Emma Shapplin dinliyordum, onu ekleyeyim. Çok hoş bir kadın gerçekten, yorumculuğuna söz söylememe gerek var mı?
İki şarkısını çok seviyorum bir "La notte etterna" çok güzel şarkıdır. Sonsuz Gece anlamındaymış.
Ve Macadam Flower albümünün çıkış parçası "Nothing Wrong" Bu şarkının özellikle klibini çok seviyorum. Emma Shapplin'in tarzını aslında öbür bloğuma taşıyayım, çünkü tam benim tarzımda giyiniyor :)


Afiyet olsun efendim, iyi dinlemeler...