2011/07/03

Beyaz Çikolata ve Çilek Soslu Ekler Yanında 77 Bombay Street Kardeşlerle



Image and video hosting by TinyPic


Dün artık diyetimi bir kenara bırakıp beyaz çikolatalı, çilek soslu eklerimi yaparım arkadaş! dedim. şurada yapılışını ve tarifini vermiştim. O tarifin beyaz çikolata soslusunu düşünün bu seferki öyle oldu. İçlerini damla sakızlı cream'ole ile doldurduk. Muazzam oldu ama görüldüğü üzere. Yanına da karadut suyu ile harika ikili oldular.

Ve müziksiz olmaz tabi!

Image and video hosting by TinyPic



Şarkılar ise İsviçre kökenli dört kardeşten oluşan 77 Bombay Street'in. Çok sevdim bu grubu hemen kanım ısındı. Grubun ismi kısa süreli yaşadıkları Avustralya 77 Bombay Street'ten geliyormuş. Sonra dağ evlerine geri dönüp kavga ede ede şarkılarını yapmışlar. Kardeş olup kavga etmeden durmak sanırım imkansız bir şey. Çok farklı müzik zevkleri olan kardeşler, bir çatıda bir albümde -ki bence harika albümleri- bir olmuşlar sanki. İlk olarak "47 Millionaires" dikkatimi çektiler. Ne güzelmiş derken Long Way, Up In The Sky ile tüm albümü dinledim. Ve her gün sürekli bir defa dinlediklerimden oldular.
Albümleri güzel yaz günlerinde, insanın içindeki "doğaya gidelim, sade bir yaşam ve bol folk müzikle yaşayalım" duygularını ortaya çıkarıyor.



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ve şu üstlerinden çıkarmadıkları ceketlerini pek seviyorum. Bu şarkılarını da.

Ve sonunda mutfak köşemiz eski haline döndü. Eskiden 30 yıllık koltuklar buradaydı ama artık kullanılamaz hale gelince verdik ve bu harika köşeden olduk. Sandalyeler işe yaramadı aynı etkiyi veremedi. Ve bizde bit pazarından-evet doğru duydunuz- çok komik fiyata bu büro mobilyalarını aldık. Masayı da boyayınca eski mutfak köşemize ve mutfak sohbetlerine kavuştuk. Burada sohbetin ayrı bir tadı vardır.

Image and video hosting by TinyPic

Afiyet olsun, iyi dinlemeler...